понеділок, 10 лютого 2014 р.

Приготуйте дорогу Господеві Мр.1.2-3.


«Як у пророка Ісаї написано: Ось перед обличчя Твоє посилаю Свого посланця, який перед Тобою дорогу Твою приготує.  Голос того, хто кличе: У пустині готуйте дорогу для Господа, рівняйте стежки Йому!» Мрк.1.2  - 3.
«Ось перед обличчя Твоє посилаю Свого посланця, який перед Тобою дорогу Твою приготує». Ці слова взяті євангелістом з книги пророка Малахії. Згідно Дмитрія  Ростовського, Малахія народився в Софі. Своє імя (Ангел)він отримав від народу за чистоту життя, а також за видіння ангела і розмову з ним.
«Я», тобто сам Господь, посилає свого ангела - посланця, щоб звістити волю Бога на землі. Господь Ісус Христос відносить цю назву до Предтечі, Івана Хрестителя, і говорить: «Бо це ж той, що про нього написано: Ось перед обличчя Твоє посилаю Свого посланця, який перед Тобою дорогу Твою приготує!» Мт11.10.
Життя і служіння Івана Хрестителядо найменших дрібниць  обявили пророки – Малахія і Ісая.
Служіння Івана було великим, але воно швидко закінчилося. Якби Євангеліє не говорило про пророка, ми б про нього нічого не знали. Сам Іван свідчив про відстань між ним і Ісусом Христом: «Я не гідний, схилившись, розв’язати ремінь сандалів Його» (Мк.1.7). Іван був тільки людиною, а Ісус Христос є істинним Богом. Він був покликаний приготувати дорогу для Господа.
Іван Хреститель був вісником  Месії, Ісуса Христа. Божий вісник повинен був приготувати дорогу для Господа, що дарує прощення гріхів, спасіння і святість.
Там, куди дозволяють прийти Христу, змінюється все життя. Він приносить мир у наші сімї. Він вчить дружин коритися «своїм чоловікам, як Господеві» (Еф.5.22) а чоловіків – «любити своїх дружин, як Христос полюбив Церкву і віддав себе за неї»(Еф.5.22). Він вчить дітей поважати своїх батьків (Еф.6.1 – 3), а батькам говорить – не дражнити дітей(Еф.6.4). Справжнє християнство, це не одяг зверху накинутий, а життя Бога всередині нас.
Кожний християнин повинен бути посланцем, вісником Бога.  В усіх християн є ангельське завдання: нести людям звістку про Ісуса Христа.
Як приготувати дорогу для Христа: свідченням про Ісуса Христа!
Багато людей ніколи не читали Божого Слова, але вони можуть бачити Христа в житті християн. Ми – відповідальні перед людьми за наше духовне життя. Про Бога люди судять по характеру нашого життя. Віра приходить в серце людини через проповідь і свідчення Божого Слова. «Але як покличуть Того, в Кого не ввірували? А як увірують у Того, що про Нього не чули? А як почують без проповідника?» Рим10.14.
Це означає, що і сьогодні, як у дні Івана Хрестителя, потрібно готовити, прокладати дорогу для Ісуса Христа до людських сердець. Давайте ми будемо тими посланцями, які готують  дорогу для Христа до людських сердець!

Немає коментарів:

Дописати коментар