суботу, 22 серпня 2015 р.

Візьми хрест і йди за Мною. Мр.8.34

  І Він покликав народ із Своїми учнями, та й промовив до них: Коли хоче хто йти вслід за Мною, хай зречеться самого себе, і хай візьме свого хреста та й за Мною йде!(Мар.8:34)
Згідно науки Ісуса Христа, Його страждання і терпіння Його послідовників настільки важливі, що про них повинні знати всі люди. Звертаючись до народу Ісус сказав: «Коли хоче хто йти вслід за Мною, хай зречеться самого себе, і хай візьме свого хреста та й за Мною йде!»
В цих словах знаходимо важливі правди.
1.Ці слова свідчать про чесність Ісуса. Ніхто не може сказати,що його обманом примусили іти за Христом. Господь ніколи не заохочував людей. обіцяючи їм легку дорогу. Він не обіцяв людям спокій – Він обіцяв славу!
Сказати людині, що він повинен нести свій хрест, означало сказати, що на нього всі будуть дивитися як на злочинця, що він має бути готовий померти. Великі люди завжди були чесними.



2.Ісус Христос ніколи не закликав людей робити, або переносити те, чого Він сам не був готовий зробити, або перенести. Господь мав право закликати до несення хреста, тому, що Він перший ніс свій хрест і помер для нашого спасіння.
3. «Хай зречеться самого себе, і хай візьме свого хреста та й за Мною йде
». Це означає, що наше «я» має маліти, а метою життя повинен стати Ісус Христос. Бо «для мене життя – Христос», - говорить апостол Павло (Фл.1.21). Ті, для кого метою життя залишається служіння собі, не можуть бути послідовниками  Христа. Ця умова була і залишається обов’язковою, щоб стати учнем Ісуса Христа.
4. 2Х
ай візьме свого хреста та й за Мною йде
». Що означає хрест? Тільки Ісус знає найвище значення хреста. Ні Каяфа, ні Пилат, ні учні не могли розуміти значення хреста. Тільки Він один це розумів. Він знав, що через хрест буде встановлено новий завіт між небом і землею, завдяки якомі відриється вхід до Небесного Царства.
Ісус Христос закликає учнів нести не Його, а свій хрест. Хрест Христа є єдиним і спасаючим: «Він тілом Своїм Сам підніс гріхи наші на дерево, щоб ми вмерли для гріхів та для праведности жили; Його ранами ви вздоровилися»(1Петр.2:24).
З чого складається хрест? Це самозречення для Божого Царства для добра ближнього. Він складається також із нашої боротьби з гріхами і пристрастями. Хрест життя - це хвороби і скорботи, які в житті переносимо.

Немає коментарів:

Дописати коментар