понеділок, 10 лютого 2014 р.

Євангеліє від Марка1.1


«Початок Євангелії Ісуса Христа, Сина Божого».
Цими словами євангеліст Марко говорить, що це не початок Євангелія від Марка,але початок Євангелії Ісуса Христа, Сина Божого. Марко починає розповідь подій життя Ісуса Христа не від Різдва, і не від народженні Івана Хрестителя; він починає з давніх пророків.
Слово «Євангеліє» з грецької означає  добра новина. Ісус Христос прийшов, щоб звістити людям Добру Новину.
1.Євангеліє  - це свідчення істини (Кол.1.5). До приходу Ісуса Христа люди могли тільки шукати істину. З приходом Ісуса Христа люди можуть ясно бачити, яким є Бог, більше не потрібно перебувати у темряві.
2.Євангеліє – це свідчення надії (Кол.1.23). В давньому світі панували песимістичні настрої. Прихід Спасителя приніс надію серед відчаю.
3. Євангеліє – це свідчення миру (Еф.6.15) Людина переживає роздвоєння особистості. У нашому житті перемішане добро і зло. Всі проблеми людини походять від того, що ми бажаємо і добра і гріха. Прихід Ісуса Христа поєднує роздвоєну особистість  в одну. В Ісусі людина отримує перемогу над своїм «я».


4.  Євангеліє – це свідчення обітниць (Еф.3.6). Люди завжди чекали від Бога погроз. Всі нехристиянські релігії знають Бога, що  вимагає і карає. Тільки християнство відкрило Бога, готового давати більше, ніж ми просимо.
5. Євангеліє – це помилування і відміна смертного вироку  для людини, яка цього помилування не заслужила. Воно уводить нас в єдність спілкування з Ісусом Христом (1Кор.1.9).

6. Євангеліє – це слово про хрест, як доказ жертовної, прощаючої Божої любові. Ісус Христос розп’ятий – основа обітниць давніх пророків. На хресті – вирішення основного завдання, заради якого Ісусу належало прийти на нашу землю. жити на ній, навчати, терпіти, померти і воскреснути з мертвих. Це основа Євангелія.
7. Євангеліє – це лік від найважчої недуги  - гріха. Воно проповідує прощення для грішників, які каються. «Покайтесь і віруйте в Євангеліє» (Мр.1.15).
8. Євангеліє – це джерело любові. Воно дарує в наші серця Божу любов, що турбується про ближніх, думає про бідних і терплячих, творить добро для всіх (Мт.22.39).
8. Євангеліє відкриває для віруючих таїнство Церкви. «Я тобі кажу, що ти - Петро; і на цім камені Я збудую свою церкву, і брами пекла не здолають її»( Мт.16.18).
9. Євангеліє дарує нам Матір, присутність  Богородиці на дорогах життя (Ів.19.27).
10. Євангеліє – це проповідь безсмертя (2Тим.2.10). Христос приніс для нас Добру новину про те, що ми в дорозі до життя, а не до смерті.
Євангеліє актуальне на всі часи і для кожної людини.  В законі Мойсея говориться про те, що ми повинні зробити,  а в Євангелії – що Бог зробив для нас. Євангеліє – це Добра Новина Ісуса Христа про примирення людей з Богом. Воно вказує на Ісуса Христа, «що став нам мудрістю від Бога, праведністю ж, і освяченням, і відкупленням» (1Кор.1.30).
Євангеліє – це мир і щастя для змученої душі, бальзам і потіха для розчарованого серця. Євангеліє відкриває небо і закриває пекло. Євангеліє – книга радості, блаженства, захоплення. В Євангелії ми знаходимо скарби життя, мудрості і світла. Той, хто відкриє своє серце для Євангелія, знайде у ньому правдиве щастя і мету життя. Нажаль, є люди, які шанують Євангеліє, але не читають його, і є нажаль, люди, які читають Євангеліє, але не шанують його. Будемо дотикатися до Євангелія не лише устам, але і серцем. Будемо дякувати Богу за те, що дав нам Євангеліє, яке таке важливе і цінне для нас!

Немає коментарів:

Дописати коментар