четвер, 26 листопада 2015 р.

Нагорода і покарання.Мр.9.41-42.

І коли хто напоїть вас кухлем води в Ім'я Моє ради того, що ви Христові, поправді кажу вам: той не згубить своєї нагороди! Хто ж спокусить одного з малих цих, що вірять, то краще б такому було, коли б жорно млинове на шию йому почепити, та й кинути в море! (Мар.9:41,42)
Для неба є цінним навіть найменший вчинок, якщо він зроблений від щирого серця. Подати склянку води, а бо щось подібне в змозі зробити кожна людина. Для спраглої людини це може мати велике значення.
Коли Ісус Христос говорив про справи, які будуть мати значення в день суду, Він назвав:  нагодування голодних,  гостинність до бездомних, відвідання хворих і ув’язнених…(Мт25.35-36).  Ці вчинки полегшують фізичні страждання людей. Ті, хто свою віру зробили «дуже духовною» і не вникають у потреби людей, - далеко відійшли від науки Ісуса Христа.
Варто помітити, що добрі вчинки, про які говорить Спаситель, мають бути виконані в Його Ім’я. Тобто, той, хто подає склянку води, повинен бачити в цьому виконання Божої волі. При виконанні кожного свого служіння ми все повинні робити «як для Господа».
Добрі вчинки часто роблять з егоїстичних мотивів, не думаючи про Бога. Така доброта може отримати похвалу тільки від людей. Щоб у добрі вчинках була вічна ціна, їх потрібно робити з любов’ю до Бога і до ближнього. Ісус Христос сказав, що ті, хто робить добро, втратять своєї нагороди. Наставити людину на добру дорогу, дати спраглому води – це все доброта і милосердя.Добрі вчинки поглиблюють духовне життя людини, а у майбутньому віці «їхні діла йдуть за ними слідом» От.14.13.
Для божого Царства завжди будуть потрібні великі святі, добрі проповідники, місіонери. Але також завжди потрібні  люди, в домі яких є місце для подорожнього, бідного, а в серці – турбота і християнська любов.


«Хто ж спокусить одного з малих цих, що вірять, то краще б такому було, коли б жорно млинове на шию йому почепити, та й кинути в море!» Господь говорить про тих, хто спокушує віруючих у Нього, не тільки дітей. а віруючих з дитячою простотою.
Спокусити – це викликати гріховне бажання, злий вчинок, довести до гріха. Спокуса поширюється як епідемія. Один гріховний приклад часто вражає і губить багато людей.
Що означає спокусити віруючого? Це означає зупинити того, хто йде за Ісусом Христом, зруйнувати віру. Приклади не добрих батьків і злих людей людей стають причиною гріховного стану дітей і молоді.
Ті, хто показує злий приклад  грішать подвійно: грішать самі і других до гріха приводять.
Велике покарання очікує тих,хто спокушує інших. Нехай Господь береже нас відвід вчинків і слів, які могли б бути спокусою для других.

Немає коментарів:

Дописати коментар