суботу, 21 листопада 2015 р.

Хто не проти вас той за вас. Мр.9.38-40

Обізвався до нього Іван: Учителю, ми бачили одного чоловіка, який з нами не ходить, що виганяє Ім'ям Твоїм демонів; і ми заборонили йому, бо він із нами не ходить. А Ісус відказав: Не забороняйте йому, бо немає такого, що Ім'ям Моїм чудо зробив би, і зміг би небаром лихословити Мене.  Хто бо не супроти нас, той за нас!

Говорячи про дітей, Ісус Христос закликав своїх учнів приймати таких «в імя Його». Іван пригадав чоловіка, який не належав до числа дванадцяти апостолів. Але виганяв бісів іменем Ісуса Христа. І вони (апостоли) заборонили йому це, бо він не ходив з ними.
Апостоли думали, що цей чоловік діяв без дозволу Ісуса Христа. ВВони вважали, що він повинен приєднатися до них. Можливо, вони бачили в ньому конкурента.
Насправді цей чоловік мав віру в Ісуса Христа, інакше він би не використовував ім’я Ісуса Христа. Без сумніву. Наслідки праці підбадьорювали його. Його віра була подібна до зернини,яка потребує сприятливих умов для свого зросту, а учні хотіли знищити цей пагінець. Цього робити не можна.
Ісус Христос висловив принцип: «Хто не проти нас, той за нас». Атмосфера нетерпимості дуже небезпечна. Часто нашу межі вужчі від тих, які позначив Христос. Передбачаючи різність поглядів, які можуть виникнути між християнами, Ісус Христос застерігав від нетерпимості. Ісус Христос був строгий до гріха, осуджував фарисейство. Але в цьому випадку учні не поцікавилися , яке життя і погляди людини,а заборонити наважилися.
Ісус Христос дивиться на серце людини. Якщо воно живе в мирі з Ним, то і всі вчинки людини будуть згідні з Його волею. Якщо серце людини  не в мирі з Господом, то і всі його вчинки будуть проти волі Бога, як ми бачимо на прикладі фарисеїв.
Нетерпимість є ознакою високо мірності, а це гордість. Гордість  - це перебільшена думка про себе і дуже низька про других. Гордість – це почуття гріховне і вкрай принизливе. Це крайня убогість душі. Гордість є причиною трагедій у світі і розколів у Церкві. Біблія говорить: «Бог гордим противиться. А покірним дає благодать»(Як.4.6) Юудемо берегти себе від всякої гордості і осудження.

Немає коментарів:

Дописати коментар