пʼятницю, 11 грудня 2015 р.

Спокуси в житті. Мр.9.43-48.

І коли рука твоя спокушає тебе, відітни її: краще тобі ввійти до життя одноруким, ніж з обома руками ввійти до геєнни, до огню невгасимого,  де їхній червяк не вмирає, і не гасне огонь.  І коли нога твоя спокушає тебе, відітни її: краще тобі ввійти до життя одноногим, ніж з обома ногами бути вкиненому до геєнни, до огню невгасимого,  де їхній червяк не вмирає, і не гасне огонь. І коли твоє око тебе спокушає, вибери його: краще тобі однооким ввійти в Царство Боже, ніж з обома очима бути вкиненому до геєнни огненної,  де їхній червяк не вмирає, і не гасне огонь! Мр.9.43-48.
Євангеліє подібне до дзеркала. Кожна людина може побачити в ньому стан своєї душі. Ісус Христос говорить: «І коли рука твоя спокушає тебе, відітни її: краще тобі ввійти до життя одноруким, ніж з обома руками ввійти до геєни».  Подібні слова Ісус сказав про око і про ногу. Потрібно розуміти, що Ісус використовує мову порівняння.  Він знав, що і з одною ноою, рукою чи оком людина може грішити. Буквальне видалення органів тіла не звільняє від спокус.  Адже Він сам сказав: «Бо зсередини, із людського серця виходять лихі думки, розпуста, крадіж, душогубства,  перелюби, здирства, лукавства, підступ, безстидства, завидющеє око, богозневага, гордощі, безум.  Усе зле це виходить зсередини, і людину опоганює!»Мр. 7.21-23.
Слова Господа говорять про дві важливі істини.
1. Ісус Христос говорить, що в кожного християнина можуть бути спокуси, які зупиняють, відвертають з правдивої дороги. Навіть з малого гріха може вирости велике зло. Малий гріх – насіння отруйного дерева. Гріх – вогонь, з яким небезпечно жартувати. Один нечистий погляд, одне спокусливе слово може привести людину до великої трагедії.
2.Ісус  Христос говорить про покарання тих, хто не відсікає і не видаляє спокуси, або буде спокусою для других. Вони будуть вкинені до «геєнни огненної». Геєна – долина біля Єрусалиму, місце для спалювання сміття, символ пекла. Пекло – це місце важких страждань. Димитрій Ростовський говорить: «Якщо для бісів страшна безодня пекла, то  тим більше людей вона повинна приводити в трепет».
Подумай, що в пеклі не має кінця мукам. Там страдають вічно. Пройде тисяча років, а муки тільки почнуться.
Говорячи про геєну, Ісус Христос в Своїй любові до на перестерігає, щоб ми відсікали, віддаляли від себе всі спокуси, що ведуть до гріха і жили так, щою не бути спокусою для оточуючих людей.
Якщо в минулому ми були винні в гріху спокуси, потрібно покаятися в залишити гріх. Прийдімо з покаянням до Ісуса Христа!



Немає коментарів:

Дописати коментар