неділю, 30 серпня 2015 р.

Вірність Ісусу. Мр.8.38.

Бо хто буде Мене та Моєї науки соромитися в роді цім перелюбнім та грішнім, того посоромиться також Син Людський, як прийде у славі Свого Отця з Анголами святими.(Мар.8:38)
Ісус Христос знав наперед спокуси, які зустрінуть його учнів. Про Одну з них, фальшивий сором, Він попереджує своїх послідовників.
Соромитися – переживати сором; не наважуватися на щось з почуття сорому.
Хіба можна соромитися Ісуса Христа? Не зважаючи на всі зневаги людей, Ісус не соромиться називати нас своїми братами (Євр.2.11). Чи можна помітити  в житті Христа хоч один вчинок, якого  можна було б соромитися?
«Х
то буде Мене та Моєї науки соромитися». Кожен з нас в своєму житті говорив щось таке, чого потім соромився.Але за слова Ісуса Христа нікому не може бути соромно. Чому ж люди соромляться Ісуса Христа?  Соромляться визнати словами християнську віру. Соромляться відрізнятись від світу своєю поведінкою. Грішники не соромляться грішити, а віруючі соромляться визнати Христа! Чому соромляться? На це є кілька причин.

1.Перша причина схована в тому, хто соромиться. Почуття сорому, яке закладене в людині, виявляється не правильно. Гріх зруйнував душу і ми почали соромитися того, що гідне похвали.  Тому, причина сорому не в Христі. А в нас самих.
2. Причиною фальшивого сорому є думка других людей. Християнину потрібно бути вищим від думки інших. Так було завжди. Апостол Павло писав юному Тимофію: «Тож, не соромся засвідчення Господа нашого, ні мене, Його в'язня, але страждай з Євангелією за силою Бога»(2Тим.1:8).
3. Що буде з тими, хто соромиться Ісуса Христа?

Господь говорить: «Того посоромиться також Син Людський, як прийде у славі Свого Отця з Анголами святими». Христос не соромився бути в товаристві митарів і грішників, але тих, хто Його соромиться і Він буде соромитися.
Настане час, коли Ісус Христос прийде у славі,  Його велич відкриється для всього світу. Тоді вже ніхто не зможе відкинути Його як Бога. Але тоді вже не можливо буде змінити свого відношення до Нього. Закінчится час, відведений для спасіння.
«Тому будьте готові й ви, бо прийде Син Людський тієї години, коли ви не думаєте!»(Матв.24:44). Будьте готові!  Це означає: не спіть! Чекайте! Очікуйте кожен день свого Господа!
Будьте готові - це означає: не соромтеся Ісуса Христа! Будьте готові – це означає: працюйте  для Господа! Будьте готові - це означає: моліться постійно, моліться. щоб не попасти у спокусу! Будемо завжи готові і ніколи не соромся!

Немає коментарів:

Дописати коментар