неділю, 9 серпня 2015 р.

А ви ж за кого мене маєте? Мр.8.27- 30


Пішов Ісус з учнями до сіл Кесарії Пилипової; дорогою розпитував своїх учнів, кажучи їм: За кого мене люди вважають? Вони відповіли, кажучи, що одні за Івана Хрестителя, інші - за Іллю, ще інші - за одного з пророків.  І ще спитав їх: А ви ж за кого мене маєте? Обізвався Петро та й каже Йому: Ти є Христос.  Тоді суворо наказав їм, щоб нікому не розповідали про нього. Мр.8.27- 30
Кесарія Филирлва – місто на півночі Палестини, побудоване Іродом Великим. Спокійне місце, де не було книжників і фарисеїв, які тінню ходили за Христом, намагаючись спокусити, або піймати на слові. В цьому тихому місці Христос хотів усамітнитися з своїми учнями для дуже важливої розмови, а також, щоб явити їм свою славу- переобразитися.
Дуже важливі в нашому житті такі тихі місця, в яких Ісус Христос хоче мати з нами особливу розмову; місця, яких він хоче запитувати нас і являти нам свою славу!
Наша сила – в спілкуванні з Ісусом Христом. Перемога над всіма темними силами приходить тільки в спілкуванні з Ним.
В тиші Єрмонських гір Ісус запитав учнів:
«За кого мене люди вважають?»


Він – серцевідець, знав, за кого люди вважали Його люди.  Але це питання було важливе для учнів. Вони мали зрозуміти своє ставлення до Христа.  Починався новий період в житті Ісуса Христа на землі: з гори Преображення Його дорога піде в низ – до приниження, терпіння,Гефсиманії, Голгофи і смерті на хресті.
В уявленні народу Ісус Христос був одним з великих людей. Це висока оцінка, але цього було мало. Людям подобалися проповіді Христа, вони охоче використовували Його допомогу, але при цьому не знали Його Сутності.
На перше запитання Ісуса Христа: «
За кого мене люди вважають?» -  учні дали вичерпну відповідь.  Але це ще не все. Найважливішою була їхня думка. Рано чи пізно, кожному, хто шукає істину потрібно відповісти на запитання Христа: «А ви ж за кого мене маєте?
»
Думки людей про Ісуса Христа завжди були і залишаються різними. Його вважають Учителем. Пророком, засновником нової релігії… Незважаючи на різномаїття думок, питання Христа стоїть перед кожним: «
А ви ж за кого мене маєте?
»
Апостол Петро дав вичерпну відповідь: «Ти є Христос» Апостол Матвій передає відповідь повніше:   «Ти є Христос – Син Бога Живого»(Мт16.16). Ці слова апостол Петро сказав від імені всіх учнів і всіх майбутніх Християн. У відповіді Петра вся суть християнської науки віри про Ісуса Христа. Щасливі ті люди, які прийшли до такої віри в Христа, віри в Нього як Сина Божого, Спасителя світу і Бога! В цій вірі - фундамент всього християнства, спасіння, прощення і вчне життя!

Немає коментарів:

Дописати коментар