пʼятницю, 31 липня 2015 р.

Зцілення сліпого.Мр.8.22-26.

І приходять вони в Віфсаїду. І приводять до Нього сліпого, і благають Його, щоб доторкнувся до нього.  І взяв Він сліпого за руку, та й вивів його за село. І послинивши очі йому, поклав руки на нього, і питався його, чи що бачить.  І, зиркнувши, сказав той: Я бачу людей, які ходять, немов би дерева...  Потім знов Він поклав Свої руки на очі йому, і прозрів той, і одужав, і виразно став бачити все!  І послав Він додому його й наказав: До села й не заходь, і нікому в селі не розповідай! Мр.8.22-26.

«Приводять до Нього сліпого». Людей з хворобами очей, було багато на Близькому Сході. Яскраве сонце, пісок, погані санітарні умови створювали сприятливі умови для розвитку захворювань.
Коли Ісус Христос прибув з учнями у Вифсаїду , до Нього привели нещасного з просьбою зцілити його.  Хворий виявився дуже пасивним.  Але на щастя,   у нього були друзі, які привели його і просили за нього.
Соломон говорить:  «Правдивий друг любить за всякого часу, в недолі ж він робиться братом»(Пр.17:17). Друзі допомагають один одному..
Звичайно Ісус виконував зцілення дуже просто, але в цьому випадку Він поступив по іншому. «І взяв Він сліпого за руку, та й вивів його за село». В цьому бачимо велику делікатність Ісуса Христа. Він знав, що краще відвести сліпого у таке місце, де шок від зцілення зору буде не таким сильним.
До особливостей цього зцілення відноситься і застосування інших засобів.  Коли Він вивів хворого за село, та намастив слиною, змішаною з землею його очі і поклав на нього руки. Цьому нещасному було важко повірити без відчутних засобів.
Коли Ісус при зціленні намастив слиною очі сліпого, це не означало, що зцілення відбулося від самого помазання.  Допомога прийшла від Господа!
Найбільшою особливістю події було поступове зцілення сліпого. Помазання і покладання рук привели до часткового зцілення. «Я бачу людей, які ходять, немов би дерева». Тільки після того, як Ісус знову поклав свої руки на його очі, хворий вічув, що зцілився «і виразно став бачити все».
Як добре. що  сліпий не відійшов від Ісуса Христа з наполовину зціленими очима. Кожний. хто навернувся до Господа, нехай просить у Нього повноти світла, любові, миру і радості!
Нехай виведе нас Господь від марності світу і нехай торкнеться наших духовних очей! І нехай чинить це завжди, поки не побачимо людей як братів, а не «немов би дерева»!

Немає коментарів:

Дописати коментар