суботу, 30 серпня 2014 р.

Зцілення багатьох. Мр.3.9 - 13

І сказав своїм учням, щоб приготували човен, аби нарід не тиснув на нього; бо він оздоровив багатьох, тож ті, що мали недуги, кидалися на нього, щоб до нього доторкнутися. І нечисті духи, коли бачили Його, падали долілиць перед ним і кричали, кажучи: Ти Син Божий! Він суворо наказав їм, щоб не виявляли Його. (Мар.3:9-13)
Народ тиснувся до Ісуса найбільше для тог, щоб отримати зцілення.Інші просто хотіли побачити і переконатися, що Ісус зціляє хворих. Натовп був таким великим, що на березі був приготований човен. Хворі вже не чекали, коли Він їх торкнеться, вони самі «кидалися» щоб отримати зцілення.
В цей час Ісус зустрівся з людьми, що були одержимі бісами. Ці люди називали Ісуса «Сином Божим». Чи вони розуміли правдиве значення цих слів? – невідомо. Одержимі відчували, що в них живе злий дух, і одночасно відчували святість Божественність Ісуса, і тому демони боялись Його.
«Нечисті духи, коли бачили Його, падали долілиць перед ним і кричали, кажучи: Ти Син Божий» Цілком можливо, що нечисті духи називали Ісуса Христа Сином Божим, бо знали, що Він справді Син Божий.
Чому Ісус «суворо наказав їм (нечистим духам), щоб не виявляли Його»? На це у нього була важлива причини. Найперше – Ісус не бажав приймати визнання від бісів. Він був Месія, обіцяний Богом. Він ступив на дорогу служіння, жертви і любові, в кінці шляху Його чекало розпяття. В уявленнях юдеїв Месія був царем, який силою війська переможе римлян і приведе юдеїв до влади над світом. Тому, якби слухи про прихід Месії поширювалися, могли початися бунти і повстання, особливо у Галилеї, де народ завжди був готовий іти за будь яким національним лідером.  
Ісус Христос проповідував  милосердя і любов, а очікував Месію у рамках юдейського націоналізму. Господь бажав навчити народ і вказати йому правдиве значення Масії.
Слово «Месія» (помазанник) в грецькому перекладі означає Христос. День приходу Ісуса Христа  - Месії на землю був обіцяний Богом нашим прародичам у раю. Адам і Єва втратили рай через гріх непослуху, але  Бог обіцяв їм, що насіння жінки зітре голову змієві (Бут.3.15), викупить від гріха і поверне людям втрачений рай.
Ісус – в перекладі «Спаситель». Це ім’я дане по волі Бога. Будемо жити з цим іменем у наших серцях!  Будемо з ним засинати і прокидатися! І нехай слова: «Ісус Христос – мій Спаситель», будуть останніми словами в нашому земному житті.

Немає коментарів:

Дописати коментар