пʼятницю, 22 серпня 2014 р.

Зцілення сухорукого Мр.3.1-6.

І Він знову до синагоги ввійшов. І був там один чоловік, який мав суху руку. І, щоб обвинуватити Його, наглядали за Ним, чи Він у суботу того не вздоровить. І говорить Він до чоловіка з сухою рукою: Стань посередині! А до них промовляє: У суботу годиться робити добре, чи робити лихе, життя зберегти, чи погубити? Вони ж мовчали. І споглянув Він із гнівом на них, засмучений закам'янілістю їхніх сердець, і сказав чоловікові: Простягни свою руку! І той простяг, і рука йому стала здорова! Фарисеї ж негайно пішли та з іродіянами раду зробили на Нього, як Його погубити (Мар.3:1-6).
Дотримання суботи було для фарисеїв настільки важливим, що вони організували спостереження за Ісусом Христом, що звинуватити Його.
В суботу Ісус Христос відвідував синагогу. Вцей час там перебував чоловік з паралізованою рукою. Перед фарисеями був чоловік, що потребував допомоги, але вони не хотіли, що Ісус Христос допоміг йому. Таке відношення до людей стало традиційним.  Можливо і ми проходимо з байдужістю біля хворої людини, якщо це нас не стосується.
Після того, як Ісус з гнівом  і сумом глянув на фарисеїв, Він сказав хворому: «
Простягни свою руку
». І рука стала здоровою!
Фаририсеї шукали доказу порушення суботи, але Господь зцілив хворого не порушивши жодної заповіді. Він звелів зробити те, що кожен міг робити в суботу – простягнути руку. Господь показав, як простоВін пізнає і перемагає людську злобу і лихі наміри.

Ісус Христос зруйнував наміри фарисеїв. Вони не змогли дочекатися закінчення богослужіння і, «пішли та з іродіянами раду зробили на Нього, як Його погубити».
Для Ісуса Христа релігія була служінням та любов’ю до Отця і до людей. Найважливішим для Христа було не дотримання приписів, а відповідь на благання про допомогу.
Чоловік з паралізованою рукою є прообразом нашого духовного паралічу. Як багато праці не виконано в Церкві через «сухі» руки. Багато людей нічого не роблять Господа. Був час, коли вони працювали для Бога. жертвували для Його справи, допомагали потребуючи, але тепер скручені духовним ревматизмом. Через це багато християн відходять у вічність з сухими руками.
Таким християнам Ісус Христос пропонує свою допомогу. Він готовий допомогти всім, хто бажає зцілення. Але, на жаль де які віруючі мало турбуються про своє духовне здоров'я і тому не працюють для поширення Божого Царства.
Ісус Христос прийшов у цей світ, щоб  Любов’ю і добрими вчинками перемогти силу зла. Не легко чинити добро. Ісуса намагалися зупинити. Але усі труднощі Христос перемагав силою свого Божества. Так і ми зможемо виконувати добрі вчинки, силою Того,  Хто нас полюбив (Рим.8:37).

Немає коментарів:

Дописати коментар