понеділок, 25 серпня 2014 р.

Багато народу. Мр.3.7-8.

А Ісус із Своїми учнями вийшов над море. І натовп великий ішов вслід за Ним із Галілеї й з Юдеї, і з Єрусалиму, і з Ідумеї, і з-за Йордання, і з Тиру й Сидону. Натовп великий, прочувши, як багато чинив Він, зібрався до Нього (Мар.3:7-8).
Після зіткнення Ісуса Христа з книжниками і фарисеями Його місія в синагогах закінчилася і новим місцем служіння для Нього стала природа і околиці Галилейського озера. До Нього приходили людиз усіх куточків Палестини. Змінився і стиль проповіді Спасителя, в проповідях Ісус почав використовувати притчі. Ненависть фарисеїв постійно збільшувалась. Ненависть осліплює людину. Усі наші слова про любов до Бога не мають сенсу, якщо в серці присутня ненависть до людини.
Господь повів учнів шукати новий храм, на березі Генннисаретського озера. За ним пішов і народ.


Зупинившись на зручному місці біля берега, Ісус Христос продовжив своє служіння.  Гори біля берега озера утворюють природній амфітеатр. Ці місця ніби були створені для проповід Спасителя світу. Сюди став приходити народ з усієї Палестини.
Люди приходили " із Галілеї й з Юдеї, і з Єрусалиму, і з Ідумеї, і з-за Йордання, і з Тиру й Сидону". Галилея - область біля Кедаса, одного з міст - прибіжищ. Юдея- виникла після смерті Соломона і відділення північних колін Ізраїля. Ідумея - країна, населена потомками Ісава, південніше мертвого моря. Сидон - старовинне місто Фінікії. Тир - старовинне і найбільш відоме місто фінікії на березіСередземного моря.
На березі Галилейського моря Ісус Христос проповідував біля шести місяців. В народі спостерігалося духовне пробудження. Хоча багато приходили до Христа з фізичними потребами. Духовний стан простого народу був кращий ніж у фарисеїв і книжників. Люди серцем слухали науку Ісуса Христа, хоч і не могли ще назвати Його Сином Божим. Господь поступово готував виконання своїх намірів.
Проповідь Євангелії завжди мала подвійний наслідок: одні приймали - інші відкидали. Так було і в Галилеї. Ісус продовжував проповідувати і Його праця не була марною. Біля ніг Ісуса Христа багато душ віднайшли мир і вічне блаженство. Будемо і ми на ниві Господній наслідувати Ісуса Христа! Нехай Бог нам у цьому допоможе!

Немає коментарів:

Дописати коментар