понеділок, 12 травня 2014 р.

Зцілення багатьох хворих. Мр.1.32 – 34.

А як вечір настав, коли сонце зайшло, то стали приносити до Нього недужих усіх та біснуватих. І все місто зібралося перед дверима. І Він уздоровив багатьох, на різні хвороби недужих, і багатьох демонів повиганяв. А демонам не дозволяв Він казати, що знають Його.  (Мар.1:32-34)
Чутка про зцілення одержимого у синагозі швидко поширилася містом. Тому дім Симона і Андрія швидко оточили люди, які шукали зустрічі з Ісусом. Коли після заходу сонця закінчився суботній день, люди принесли до дому Петра недужих, сліпих, кульгавих.
Хвороби є частиною людських терпінь. Люди дуже часто жаліються на хвороби. Розмови про хвороби ми чуємо не тільки у лікарнях, але і в дома, транспорті,на вулиці- всюди.
Христос виявляв і виявляє велику турботу про хворих. В Євангелії ми знаходимо багато розповідей про зцілення хворих (Мр.1.34; 3,10; 6.56).
Правда, зцілення хворих ще не означало повної перемоги над хворобами у світ, як і воскресіння мертвих, що настало безсмертя. Проте всі вчинки Ісуса Христа промовляли, що Він є воскресіння і життя. Зцілені ним хворі у майбутньому могли хворіти і помирати. Але звершені Ним зцілення є підставою віри, о через Ісуса Христа настане наступить воскресіння усіх померлих і повна перемого над усіма хворобами. «І Бог кожну сльозу з очей їхніх зітре, і не буде вже смерти. Ані смутку, ані крику, ані болю вже не буде, бо перше минулося! (Об.21:4). Повен спасіння спасення нашого тіла довершиться через воскресіння (Рим.8.23).


До першої місії Ісуса Христа на землі можна віднести Його турботу про людські душі і їх лікування. Створена на образ Божий, душа людини має здатність пізнавати себе, навколишній світ і Бога; думати, приймати рішення…
Душа створена Богом і для Бога, з усього створеного вона – найцінніша, вона безсмертна.  Тому потрібно берегти душу як найбільший скарб.

Біблія говорить про хвороби душі. Душа людини слабне (Євр.12.3), сумує (Пс41.6), бажає зла (Ос.4.8).
Святитель Тихон Задонський так писав: «Горе душі без Христа! Вона подібна дому без господаря; спустошеному городу; подібна до корабля, що пливе без кормчого…Але вона сама винна, що живе без Христа. Біблія говорить, що в нашому Спасителі душа може отримати прощення, зцілення від гріховної хвороби і визволення від могили (Пс.40.5; Пс.102. 2 -4). Ісус Христос дає душі спокій (Єр.6.16), дарує можливість любити (1Цар.18.1), надіятися на Господа(Пс.102.2).
Хто з нас сьогодні бачить, що його душа в недузі гріха – таким Господь говорить: «Зверніться до Мене й спасетесь, всі кінці землі, бо Я Бог, і нема більше іншого Бога!»(Iс.45:22).
Наступна місія, праця  Ісуса Христа на землі – це турбота це турбота про тілесні потреби  людини. Він годував голодних, з великою любовю зціляв хворих. Ів наші дні Ісус Христос турбується нами. «Він нам із неба дощі та врожайні часи, та наповнював їжею й радощами серця наші» (Дiї.14:17). Коли в цьому є Його воля. Він лікує наші тіла: особисто Сам, або через медицину.
Дві основні місії Ісуса Христа на землі – це турбота це турбота про людські душі і турбота про людські тіла. Ці дві місії Ісус Христос доручив і нам - Його учням. Але в першу чергу – турботу про наші душі і душі інших людей. 
Наші турбота про людські душі повинна проявлятися в приведенні їх до віри в Ісуса Христа і в спільноту Христової Церкви. Не будьмо ліниві у виконанні цієї великої місії!
Працювати над полегшенням людських терпінь Ісус теж доручив своїм учням, своїй Церкві. Про це сказано в притчі про милосердного самарянина (Лк.10.30 – 37).  В наше служіння хворим входить відвідання їх зі словами потіхи та підбадьорення, молитва за них.
Господь бажає, щоб ми були вірними цим двом великим дорученням. Будемо ревно приводити душі до Ісуса Христа і турбуватися про тілесні потреби людей! Поступаючи так, ми виконаємо довірене нам служіння, і в день Свого другого приходу Ісус Христос скаже нам: «Добрий і вірний раб! Ти в малому був вірний, над великим поставлю тебе, увійди до радощів пана свого! (Матв.25:21).


Немає коментарів:

Дописати коментар