пʼятницю, 30 травня 2014 р.

Проповідь у Галилеї. Мар.1:36-39

А Симон та ті, що були з ним, поспішили за Ним. І, знайшовши Його, вони кажуть Йому: Усі шукають Тебе. А Він промовляє до них: Ходім в інше місце, до сіл та околишніх міст, щоб і там проповідувати, бо на те Я прийшов. І пішов, і проповідував в їхніх синагогах по всій Галілеї. І демонів Він виганяв.(Мар.1:36-39)
Ісус Христос сказав: «Дослідіть но Писання, бо ви думаєте, що в них маєте вічне життя, вони ж свідчать про Мене!»(Iван.5:39) В словах Євангелія поміщені важливі істини про Господа Ісуса Христа:
1. Вранішній молитві Ісус отримав від Небесного Отця нове місійне завдання: відвідувати другі міста. Звідси можна зробити висновок, що в молитві ми отримуємо ясність відносно нашої подальшої праці.
Головне в молитві  - це спілкування з Богом, прохання і заступництво. Через молитву спілкування Бог діє в нас. В проханні Бог робить щось для нас, а при заступництві – через нас.
2.  Головна мета християнина в тому, що пізнавати волю Божу і виконувати її.  Беручи до уваги бажання учнів і жителів Капернаума, господу потрібно було залишитися в цьому місті. Але воля Небесного Отця була вирішальною – Він повинен іти до других міст. Стараймося і ми ревно виконувати Божу волю!


3. Люди мають потребу, щоб хтось звільнив їхні душі від поспішності, дріб’язковості, суму, егоїзму і особливо від тягаря гріха.
Тільки у Христі можна знайти засіб від гріха. Тільки Ісус Христос може спасти грішника від долі, що чекає на нього.  «Він тілом Своїм Сам підніс гріхи наші на дерево, щоб ми вмерли для гріхів та для праведності жили; Його ранами ви зцілилися»(1Петр.2:24).
4. Ісус проповідував і виганяв бісів. Протягом всього служіння Ісуса Христа ми бачимо Його дію проти руйнівного впливу бісів у житті людей. Бісівські впливи бувають різними, але їхня мета одна - знищити людину.
Ісус прийшов, щоб звільнити в’язнів сатани. Ісус Христос звільняє нас від темряви і темних сил, якщо ми каємося і приймаємо Його у своє життя.
Справжнє покаяння виявляється у глибокому пізнанні свого гріховного стану і щирого визнання своїх гріхів у сповіді перед Богом. Покаяння – це відмова від старого гріховного життя. Навернення – прийняття нового, Божого життя. В покаянні бачимо себе в поросі і попелі перед Богом. Навернення піднімає нас з пороху і одягає в ризи праведності. Правдиве християнське життя починається після покаяння і навернення. Чи ви покаялися і навернулись?
5. Ісус пішов проповідувати Євангеліє іншим містам. Євангеліє – це Добра Новина про велику Божу любов до людини. . Євангелія- це слово примирення, воно відновлює зв'язок між Богом і людиною через Ісуса Христа. Це слово про хрест, як доказ любові жертовної, прощаючої, любові, яка шукає.
6. Послух. Ісус добре розумів потребу подорожі. Він не став пояснювати учням причин, через які не міг повернутися у місто, бо вони не зрозуміли б Його. Кожного разу, коли ми не в стані зрозуміти Божу мету, важливо проявити послух. Послух веде правдивою дорогою, коли причини залишаються не зрозумілими для нас. Тому Біблія говорить: «Таж послух ліпший від жертви, покірливість краща від баранячого лою!»(1Сам.15:22)
Послух Господу Ісусу Христу не можливо нічим замінити. Правдивий послух завжди буває щирим і негайним. В домі одних сестер був такий напис: «Всеціло! Щиро! Негайно!» Так повинні виконуватися доручення Господа! Всеціло, а не половинчасто. Щиро – це велика честь, виконувати доручення Господа, тому це слід  робити з щирим бажанням. Його доручення потрібно виконати не відкладаючи – негайно! Якщо ми хочемо приносити радість своєму Спасителю, нехай ці слова стануть і нашим принципом.

Немає коментарів:

Дописати коментар