четвер, 24 квітня 2014 р.

Зцілення Петрової тещі. Мр.1.29 - 31

І вийшли вони із синагоги швидко, і прийшли з Яковом та Іваном до дому Симонового й Андрієвого. А теща Симонова лежала в гарячці; і зараз сказали про неї Йому. І Він підійшов і підвів її, узявши за руку, і гарячка покинула ту, і вона зачала прислуговувати їм (Мр.1.29-31).Вийшовши із синагоги, Ісус Христос разом з учнями прийшов у дім Симона і Андрія. Можна було б очікувати, що після богослужіння в синагозі Ісус Христос відпочине в домі своїх учнів. Насправді все вийшло інакше. Ми читаємо: «І вийшли вони із синагоги швидко» Слово «швидко» говорить про постійну і невтомну діяльність Ісуса Христа. Він постійно жив життям праці. Для відпочинку у Нього було дуже мало часу. За три з половиною роки Христос зробив більше добрих вчинків і сказав більше слів правди, ніж другі могли б зробити і сказати протягом довгого життя. В світлі постійної діяльності Ісуса Христа багато з нас, християн, повинні побачити свою пасивність і безпечність. Безпечність і пасивність є причиною багатьох бід. Як важливо і потрібно кожному з нас пам’ятати коротке слово «швидко»!
Петро – один із трьох найближчих учнів Христа, скеля Церкви, йому Господь доручив пасти овець Своїх (Ів.21.17) – і його домі біда. Петрова теща важко хвора, у гарячці. Хвороби відвідують і родини тих, хто служить Богу.
Пригадуються слова Давида: «Багато скорбот у праведного»(Пс.33.20) і слова сестер смертельно хворого Лазаря: «Господи, той, кого Ти любиш, хворий»(Ів.11.3).

Ми часто дивуємося тому. що праведників буває багато терпіння, а в добрих християн – великі випробовування. Біблія говорить: «Усяка кара в теперішній час не здається потіхою, але смутком, та згодом для навчених нею приносить мирний плід праведності!»(Євр.12:11).
Наш Господь Ісус Христос є всемогутній Лікар, у Нього є багато хворих навіть, найкращих Його учнів, ревних служителів. Його любов бачить у терпінні найкращий засіб для нашого духовного виховання. Терпіння – це божий вітер, від направляє нас до Бога і до неба. Найкращі квіти ростуть самотньо на кам’яних скалах; найкращі скульптури зазнавали багато ударів молотка. Кращі якості християнського характеру виявляються під ударами терпіння і скорбот. Все передбачено Богом для нашого добра в Його ніжній любові і турботі про нас.
Дім галилейського рибалки – це проста глиняна хатина, в ній бідна жінка, зцілена і спасенна від смерті Ісусом Христом. Скільки було і є бідних хатин, де Господь звершує свою велику працю спасіння людей! Він і сьогодні говорить: «Зверніться до Мене й спасетесь, всі кінці землі, бо Я Бог, і нема більше іншого Бога!»(Iс.45:22).
Гарячка – це хвороба, зв’язана з високою температурою. Це ніби вогонь в організмі людини. Є і в духовному житті хвороба, яку можна назвати гарячкою, - це гріх. Кожний гріх це хвороба. Інколи буває достатньо хвилини байдужості і безпечності, що гріх увійшов у серце, а для очищення його потрібно багато часу і молитви.
Гріх язика – це свого роду духовна гарячка; гріх осуду - один з огидних гріхів; суєта в життя християн – теж свого роду духовна гарячка…
Як Ісус Христос зціляв хворих? Якщо говорити про метод Лікаря лікарів, то в основі Його зцілення є любов. Він підійшов до хворої і «підвів її, узявши за руку, і гарячка покинула ту» Ось спосіб зцілення нашої духовної гарячки – відчути руку Ісуса Христа. Кожна пристрасть і осуд замовкне, коли зцілюючи рука Ісуса Христа торкнеться нас.
Коли Ісус Христос зцілив тещу Петра, «вона  зачала прислуговувати їм», тобто Христу і Його учням. Ці слова вчать, як ми повинні використовувати своє здоровя.
Коли ми будемо зцілені від усякої духовної гарячки, наше служіння Ісусу Христу буде більш ревним і чистим. Служіння Ісусу Христу – праця самовіддана, смілива, подвиг великий. Служіння Господу - це служіння людям за прикладом Ісуса Христа, а Він служив людям Любов’ю. Життя з Христом і служіння Йому нероздільні. Служити Ісусу Христу означає плекати любов до Нього і до тих, хто, як і ми, створені на  Його образ.

Немає коментарів:

Дописати коментар