суботу, 3 вересня 2016 р.

В Єрусалимському храмі. Мар.11:11

«Потому ввійшов Він до Єрусалиму, і в храм. А оглянувши все, як година вже пізня була, Він пішов у Віфанію з Дванадцятьма»(Мар.11:11).  Увійшовши в Єрусалим Ісус зайшов до храму і все оглянув. Можна припустити, що оглянув, щоб переконатися, чи все тут відбувається згідно Божих постанов. Можливо, очищення храму наступного дня було наслідком цього відвідання.
Ісус Христос, як колись, так і сьогодні, дивиться на церкви і на кожного окремого члена Церкви. Що Ісус Христос бачить сьогодні серед нас і в нас?
1.Що Ісус Христос міг би сказати про нашу церкву – парафію?
В книзі Обявлення, Ісус Христос говорить про духовний стан різних Церков. В Ефеській Церкві були члени, які залишили свою першу любов до Бога і один до одного. Церква у Смирні, незважаючи на терпіння, була вірна Господу. В Пергамській Церкві були поширені неправдиві вчення, в Тіатирах підтримували лжепророків. В Тіятирах лише кілька членів залишалися вірні Богу. Філядельфійська Церква була вірна Господу і Його Слову. Лаодікійська Церква була вражена гордістю і перебувала у жалюгідному стані.
До якої Церкви подібна ваша парафія? На яку Церкву подібний я сам?
2. Що Господь міг би сказати про нашу любов до Бога  і до Його Слова? Правдиво люблячий Бога уникає всього, що противне Богу і старається виконати все, що любе Йому. Хто любить Бога, той з радістю говорить про Нього. Хто любить Господа, той старається виконувати Його святу волю. «Бо то любов Божа, щоб ми додержували Його заповіді, Його ж заповіді не тяжкі»(1Iван.5:3). Про любов до Божого слова автор псалмів говорить: «Як я кохаю Закона Твого, цілий день він розмова моя!»(Пс.118:97). Люблячий Бога, любить і Його Слово.
3.Що сказав би Ісус Христос про нашу любов один до одного і до інших людей. Ми живемо настільки, наскільки любимо. Любити – це віддати це віддати все тому, кого ми любимо. Любов вчить нас мудро планувати кожен день. З любов’ю є достатньо часу, щоб зранку помолитися,  - бо в молитві джерело сили; з нею достатньо часу. щоб вивчати Боже Слово, - бо це скарби мудрості; вона знайде час для праці і служіння ближньому, - бо цьому таємниця успіху…
Любов не відчуває тягаря, не рахує своєї праці. Не зупиняється перед перешкодами. Вона завжди готова віддати все, що в неї є і жаліє, що не має більше.
4.Що сказав би Ісус про нашу надію? Біблія говорить: «Ті, хто надію складає на Господа, силу відновлять, крила підіймуть, немов ті орли, будуть бігати і не потомляться, будуть ходити і не помучаться!»(Iс.40:31).
5. Що сказав би Господь про нашу віру? Віра – це початок духовного життя. Це перший крок до Христа. Віра не тільки освітлює шлях до неба, - вона зігріває в дорозі. Не завжди буває радісно і спокійно на душі людини.   Байдужість близьких, суперечки, образи, заздрість, обмови, смерть рідних – все це породжує терпіння. І саме віра зігріває і потішає душу в хвилини тривог.   « А віра то підстава сподіваного, доказ небаченого»(Євр.11:1).  Тому, будемо зростати у вірі!
Ісус зайшов до храму і все оглянув. Що сьогодні Він бачить у наших серцях?Подумаємо про це і, виправимо, поки ще не пізно!



Немає коментарів:

Дописати коментар