суботу, 10 жовтня 2015 р.

Вони сперечалися. Мр.9.14-18

А коли повернулись до учнів, коло них вони вгледіли безліч народу та книжників, що сперечалися з ними.  І негайно ввесь натовп, як побачив Його, сполохнувся із дива, і назустріч побіг, і став вітати Його.  І запитався Він їх: Про що сперечаєтесь з ними?  І Йому відповів один із натовпу: Учителю, привів я до Тебе ось сина свого, що духа німого він має.  А як він де схопить його, то об землю кидає ним, і він піну пускає й зубами скрегоче та сохне. Я казав Твоїм учням, щоб прогнали його, та вони не змогли.Мр.9.14-18
«А коли повернулись до учнів, коло них вони вгледіли безліч народу та книжників, що сперечалися з ними». Ісус Христос зійшов з гори Преображення і зразу зустрівся з потребами цього світу. В долині Він побачив людей, серед яких був нещасний батько з хворим сином. Поряд з ними стояли Його безпомічні учні. Були також книжники, які розпочали наступ, не проти хвороби. А проти учнів Христа. Вони сперечалися з ними.
Сварка-це стан взаємної ворожнечі, взаємні суперечки, звинувачення. Перед полум’ям  буває дим, а перед кровопролиттям-сварка. Через сварку нічого доброго не буває. Люди які часто сваряться, майже завжди стають черствими людьми.
Що здивувало народ? Люди думали що Господь все ще на горі. Вони були так захопленні суперечкою що не побачили як Він підійшов, саме в потрібний час. Їх здивував несподіваний прихід Христа.

Ісус Христос був готовий піти на розп'яття але він також був готовий зустріти щоденну проблему. Багато людей спокійно зустрічають великі нещастя, але виходять із себе через поганий обід або затримку поїзда. Ісус Христос міг спокійно іти на розп'яття і так само спокійно займатися щоденними проблемами. Господь Ісус завжди проходив і приходить з своєю допомогою саме тоді, коли ми найбільше потребуємо.
Ісус Христос прийшов на нашу землю щоб спасти світ, і все ж він так само повністю віддавався проблемам окремих людей. Набагато простіше всьому людству, ніж любити одного грішника. Ісус Христос любить увесь світ, але він любить і кожну окрему людину.
Любов до Бога-це любов до ближнього. Якщо ми любимо Господа то повинні любити і людей. Хто б не був твій ближній-за нього Христос віддав життя. Ісус Христос любить усіх людей і ми повинні любити всіх.



Немає коментарів:

Дописати коментар