середу, 23 вересня 2015 р.

Сходження з гори. Мр.9.9-13

Світло щезло, голос замовк, Мойсей та Ілля повернулися на небо. Але Ісус Христос, як і раніше, залишався зі Своїми учнями. Не Його наука, не згадка про Нього,  - але Він Сам. Люди приходять і відходять. Гасне людська любов. Могила може розділити нас і тих, кого ми любимо. Але воскреслий Господь Ісус Христос ніколи не покидає нас! Він завжди з нами!
Минула ніч молитви і преображення. Настав ранок. Під час сходження вниз відбулася важлива розмова Ісуса Христа з трьома учнями. «А коли з гори сходили, Він їм наказав, щоб нікому того не казали, що бачили, аж поки Син Людський із мертвих воскресне.  І вони заховали те слово в собі, сперечаючися, що то є: воскреснути з мертвих.  І вони запитали Його та сказали: Що це книжники кажуть, ніби треба Іллі перш прийти?  А Він відказав їм: Тож Ілля, коли прийде попереду, усе приготує. Та як же про Людського Сина написано, що мусить багато Він витерпіти, і буде зневажений?  Але вам кажу, що й Ілля був прийшов, та зробили йому, що тільки хотіли, як про нього написано».
Чому Ісус Христос заборонив Своїм учням розповідати про події на горі Преображення?
Найперше, Ісус Христос знав,що в учнів може появитися гордість – вважати себе кращими інших. Христос знав і те, що розповіді учнів могли викликати заздрість в серцях слухачів. Також розповідь могла пошкодити самому Ісусу Христу, оскільки народ міг в захопленні проголосити Його царем. Також і вороги могли причинити передчасні труднощі. Після воскресіння цієї небезпеки більше не буде, і учні зможуть розповідати про преображення Господа.
Християни, перебуваючи в молитовному спілкуванні з Господом, переживають духовні благословення, яких інші не можуть зрозуміти. І не кожній людині можна розповісти про свої духовні переживання.
Ісус Христос заборонив учням розповідати про  ласки, які отримали на горі, але не заборонив жити цими благословеннями. Зійшовши з гори, зовнішньо вони залишалися такими самими, але в середині відбулася велика переміна. Кожне  благословення залишає свій слід. Духовні ласки перемінюють нас у більш ревних і сміливих християн. Біблія говорить: «Благословення Господнє воно збагачує, і смутку воно не приносить з собою» Пр.10.22.

Сходячи з гори, учні думали про пророка Іллю, якого вони бачили на горі. В них виникло запитання: …Згідно загальній думці, пророк Ілля мав бути попередником Месії. Пророк Малахія писав: «Ось Я пошлю вам пророка Іллю, перше ніж день Господній настане, великий й страшний!» Мл.4.5. Ісус Христос відповів словами, які тоді були зрозумілі кожному: … Господь мав на увазі Івана Хрестителя і його смерть від руки Ірода. Іван не був втіленням Іллі, але Предтечею Месії «в силі і дусі Іллі»(Лк.9.12). Він закликав людей до покаяння і тим самим готував дорогу для Ісуса Христа.

В серцях учні було ще одне запитання. Це питання про воскресіння Сина Людського. Учням не важко було повірити у воскресіння всіх людей. Але воскресіння Ісуса Христа було для них незрозумілим. Адже, щоб воскреснути, потрібно померти. А як може померти Месія, якого вони бачили у славі? Учні не могли розповісти Ісусу своє запитання і тому не знали відповіді. Всі наші духовні проблеми, які ми намагаємося вирішити без Ісуса Христа, так і залишаються не вирішеними. Чим швидше ми розкажемо Йому про свої потреби, тим швидше отримаємо відповідь і пораду. «Його слухайте!»  Будемо завжди слухати Ісуса Христа! 

Немає коментарів:

Дописати коментар