понеділок, 12 січня 2015 р.

Розкажи ближнім. Мр.5.18 - 20


 Як Він сів до човна, то біснуватий став просити Його, щоб залишитися з Ним. 1 Ісус же йому не дозволив, а промовив до нього: Іди до дому свого, до своїх, і їм розповіж, які речі великі Господь учинив тобі, і як змилувався над тобою! І пішов він та в Десятимісті зачав проповідувати, які речі великі Ісус учинив йому. І всі дивувались! Мр.5.18 -20
Чудо зцілення біснуватого відбулося в десяти місті. На східному березі Йордану знаходились десять міст з особливим статусом. В містах проживало багато греків, вони мали певну політичну автономію.
Дещо важливе відбулося в день, коли Ісус увійшов на територію Десятимістя.
«А як Він сів до човна, то біснуватий став просити Його, щоб залишитися з Ним.»  На противагу жителям міста Гадари зцілений хотів залишитися з Ісусом Христом. Коли Господь і Його учні входили до човна, йому було важко розлучатись зі своїм Спасителем. Цей чоловік зрозумів, що він належить Ісусу більше, ніж своєму попередньому способу життя; його місце там, де Христос і Його учні. Подібне переживає кожен, хто повірив в Ісуса Христа. 

Але Господь сказав йому: «Іди до дому свого, до своїх, і їм розкажи, які речі великі Господь учинив тобі, і як змилувався над тобою».
Прийшовши до дому, він став розповідати, що вчинив йому Ісус Христос. Таке доручення Христа для кожного, хто навертається. Зціленому не потрібно було розповідати ні про свої вчинки, ані про злочини, але тільки про благодіяння Ісуса Христа. Він пішов і виконав доручення дане йому Христом.
Зцілений повинен був свідчити про Христа. Він повинен стати свідченням того, що Ісус Христос може зробити для людини. Слава наша не в тому, що ми можемо зробити для Ісуса Христа, а в тому, що Ісус Христос зробив для нас.
Любов Христова постійна і непорушна. Любов Ісуса Христа і Його милосердя підносить наше життя, дає йому мету і красу. «Так бо Бог полюбив світ, що дав Сина Свого Однородженого, щоб кожен, хто вірує в Нього, не згинув, але мав життя вічне»(Iван.3:16) – це Біблія в мініатюрі.
Зцілений біснуватий став першим зерном нового урожаю. Все має свій початок, і вся слава, дана християнству грецькими мислителями, почалась із зціленого Христом біснуватого.  Христос завжди повинен з когось почати. А у нашій спільноті, в нашій церкві чому б Йому не почати виконувати все святе і богоугодне через нас? Тому віддамо себе на служіння Ісусу Христу

Немає коментарів:

Дописати коментар