суботу, 10 січня 2015 р.

Гріховна просьба. Мр.5.14-17

"А їхні пастухи повтікали та в місті й по селах звістили. І повиходили люди побачити, що сталось.  І прийшли до Ісуса й побачили, що той біснуватий, що мав легіона, убраний сидів, і при умі, і полякались вони...  Самовидці ж їм розповіли, що сталося з тим біснуватим, також про свиней.  І вони стали благати Його, щоб пішов Собі з їхнього краю".
Першим наслідком чуда був прихід людей до місця події. Що вони побачили? Біснуватий, який наводив страх на всю околицю, сидів біля Ісуса Христа. Його дикий вигляд пропав. Він був одягнений і при розумі. Але люди «С
тали благати Його, щоб пішов Собі з їхнього краю
».
Бажання народу вражаюче, але воно повторяється в інших місцях: «Прийшов до своїх і свої Його не прийняли» Ів.1.11. Його прогнали з Назарету,не прийняли в Самарії… Чому люди хотіли уникнути Того, хто міг допомогти? Невже вони любили свою худобу більше ніж своїх дітей? В чому причина?

Люди часто говорять: «Не порушуй мого спокою».  Ми, християни, є учнями Того, хто поступився небесною славою, заради земної убогості; Хто поступився небесною радістю задля терпінь на хресті… Христос задля нас став слугою і і так полюбив нас, що віддав Себе на смерть. Господь став для всіх слугою. Він джерело спокою – але Сам не знав відпочинку. Мав серце повне співчуття, а не знайшов співчуття для Себе. Замість помсти Він прощав…
«Залиши все як є». Це чисто людське бажання, а не небесне. Учні Христа готові поступитися чвоїми благами, щоб інші отримали більше. Біблія говорить: «Кожен із нас нехай догоджає ближньому на добро для збудування» (Рим.15.2).
Ми читаємо в Євангелії про жителів Гадари: «Стали благати Його, щоб пішов Собі з їхнього краю
» Страшна просьба гадаринців! Найбільший гріх – відмовитись від Ісуса Христа!
Якщо ви відчуваєте, що Ісус Христос стоїть біля дверей вашого серця і стукає – не Відкрийте Йому своє серце і впустіть небесного Гостя!
а Ті, які відкрили свої серця для Ісуса Христа – бійтеся Його втратити, бо серце не терпить порожнечі! Якщо не Ісус Христос, то гріх поселиться в душі, з усіма наслідками гріховного життя.
Юда проміняв Ісуса на тридцять срібняків. Гадаринці проміняли Ісуса на стадо свиней. А що нас відділяє від Ісуса Христа? Що для нас дорожче від Христа? Якась людина, або гріх, або скарб?
Поки Ісус Христос не займе у вас першого місця, мир не поселиться у ваших серцях: правдивий мир тільки в Ісусі Христі!

Немає коментарів:

Дописати коментар