середу, 13 травня 2015 р.

Чисте і нечисте. Мр.7.1-4

І зібрались до Нього фарисеї та деякі з книжників, які прибули із Єрусалиму,  і побачили, що деякі з учнів Його їли хліб руками нечистими, цебто невмитими.  Бо фарисеї й усі юдеї, зберігаючи передання старших, не їдять, як старанно не вимиють рук;  а вернувшися з ринку, вони ні їдять, поки не вмиються. Багато є й іншого, що вони прийняли, щоб додержувати: миття чаш, і глеків, і мідяного посуду.Мр.7.1-4.До терпінь, які переживав Ісус Христос на землі , належать і ті, які завдавали книжники та фарисеї. Книжники, це законники, які вивчали , зберігали і захищали Писання. Вони додавали свої норми і пояснення до загальних принципів. Існували тисячі дрібних норм і правил на різні випадки життя.
Фарисеї – це юдейська партія, «відділені», вони вважали своє служіння Богу досконалим.

І ось «Зібрались до Нього фарисеї та деякі з книжників, які прибули із Єрусалиму,  і побачили, що деякі з учнів Його їли хліб руками нечистими, цебто невмитими.  Бо фарисеї й усі юдеї, зберігаючи передання старших, не їдять, як старанно не вимиють рук;  а вернувшися з ринку, вони ні їдять, поки не вмиються». Вони спостерігали, а потім прийшли із звинуваченням: «Чого Твої учні ламають передання старших? Бо не миють вони своїх рук, коли хліб споживають»Мт15.2. Книжники і фарисеї звинувачували учнів Спасителя в тому, що вони іли не митими руками. Слід сказати, що це не стосувалося гігієни, але чисто обрядове, в певнім порядку  дійство. Людина, яка цього не дотримувалась вважалася грішною, нечистою. Це була релігія книжників і фарисеїв. Духовність була похована під горою заборон і правил.  Фарисеї бачили в правилах суть служіння Богу. Вони вважали Ісуса злим, тому що Він вважав неправильними їхні вимоги і зовнішні правила.
Чому Бог нас любить? Тому що любов є Його властивістю. Бог не може не любити – любов це Його природа.
Весь навколишній світ , все живе проповідує нам: «Скуштуйте й побачте, який добрий Господь, блаженна людина, що надію на Нього кладе!»(Пс.33:9).
Будемо і ми любити Господа. Найкраща ознака любові до Бога – покинути свідомий гріх. «Любити» згідно «Євангелії» - означає жити для Того, Кого любиш; жити життям Того, Кого любиш. Тому, будемо все більше любити Бога і людей.



 

Немає коментарів:

Дописати коментар