неділю, 20 липня 2014 р.

Гостина у Матвія. Мр.2.15 -17

Коли ж Він сидів при столі в його домі, то багато митників і грішників сиділи з Ісусом та з учнями Його; бо було їх багато, і вони ходили за Ним. Як побачили ж книжники та фарисеї, що Він їсть із грішниками та з митниками, то сказали до учнів Його: Чому то Він їсть із митниками та з грішниками?  А Ісус, як почув, промовляє до них: Лікаря не потребують здорові, а слабі. Я не прийшов кликати праведних, але грішників на покаяння (Мар.2:15-17).
Коли Матвій пішов за Христом, він запросив Його у свій дім. Левій не ховав свого рішеня іти за Христом. Йому хотілося, щоб його друзі знали про його навернення.
Навернення до Христа – це відмова людини від  власної волі і підкорення себе волі Ісуса Христа. Навернення означає зміна напрямку руху. Людина ішла від Бога, а раптом повертається і йде до Бога. Навернена людина починає любити те, що раніше ненавидів і ненавидіти те, що раніше любив.
 Гідна наслідування поведінка Матвія, що бажає і свої друзів привести до Христа. Свій дім він перетворює на місце зустрічі з Христом і поле місійної праці. А коли ми запрошували своїх невіруючих друзів у свій дім, для спільної трапези, щоб поговорити з ними про Бога?
З позиції невіруючих людей, Матвій вчинив нерозумно. Він відмовився від багатьох речей, щоб стати учнем Христа. Але такий шлях віри. Він багато втратив, щоб здобути набагато більше – Боже Царство. Його імя було викреслене зі списку митарів і записане в книзі життя. Коли ми ідемо за Христом, наші імена теж записані в небесну книгу життя. Щасливі ті діти Божі, для який Христос є найбільшим скарбом.
Ісус Христос з радістю прийняв запрошення Матвія. Теж митарі і грішники шукали можливості побути з Господом. Прийшовши в дім Матвія і спілкуючись з його друзями, Ісус порушив усі норми і настанови фарисеїв. Коли книжники і фарисеї стали звинувачувати Ісуса в неприпустимості такої поведінки, Він сказав їм: «Лікаря не потребують здорові, а слабі. Я не прийшов кликати праведних, але грішників на покаяння». Лікар іде туди, де він потрібний. Лікар потрібний не здоровим, але хворим. Ісус іде до людей, з хворими душами.
Книжники і фарисеї зневажали простих людей, Ісус Христос їх любив. Христос прийшов і сів поряд з грішниками, своїм вчинком, піднявши їх.
Книжники і фарисеї боялися, щоб не заразитися гріхом. Вони були подібні до лікаря. Що відмовляється лікувати інфекційну хворобу, щоб не захворіти самому. Христос забува себе у великому бажанні спасати інших. Людина, в серці якої живе зневага і боязнь  інших людей ніколи не зможе стати ловцем людських душ. Будемо християнами, які люблять Бога і всіх людей.


 

Немає коментарів:

Дописати коментар