вівторок, 15 березня 2016 р.

Наближення страждань. Мр.10.32-34.

"Були ж у дорозі вони, простуючи в Єрусалим. А Ісус ішов попереду них, аж дуже вони дивувались, а ті, що йшли вслід за Ним, боялись. І, взявши знов Дванадцятьох, почав їм розповідати, що з Ним статися має:  Оце в Єрусалим ми йдемо, і первосвященикам і книжникам виданий буде Син Людський, і засудять на смерть Його, і поганам Його видадуть,  і насміхатися будуть із Нього, і будуть плювати на Нього, і будуть Його бичувати, і вб'ють, але третього дня Він воскресне!"
Ісус третій раз говорить своїм учням про наближення страждань.  1.Євангелист Марко розповідає про мужність Ісуса Христа. Незважаючи на те, що учні не розуміли сказаного, вони помітили щось особливе в Ісусі Христі. У Його поставі було видно рішучість. Рішучість перейшла у мужність, що не знає відходу назад.
Мужність – це властивість духу, яка дає людині здатність зустрічати небезпеки і труднощі з твердою рішучістю,без страху і хитання.
Мужній – не піддається почуттю страху, не боїться перешкод і небезпек. Таким був Ісус Христос. Будемо і ми мужніми християнами!
Біблія говорить: «Пильнуйте, стійте у вірі, будьте мужні, будьте міцні»(1Кор.16:13).

2. Марко розповідає про сміливість Ісуса Христа.   З ніжністю Ісус Христос  відносився до людського  страждання, спішив прийти з допомогою.
А тепер Він сам ішов на муки…Він знав, що наступають дні,коли вороги будуть насміхатися над Ним, будуть бити, оплюють і вб’ють Його. Його душа відчувала страждання. Але Він ішов їм назустріч.  Ті, які люблять Бога, подібно до Ісуса Христа, приймають все, що дає життя сміливо, без розпуки і нарікання.
3.Основним  для Ісуса було виконання волі Отця Небесного.  «Бо Я з неба зійшов не на те, щоб волю чинити Свою, але волю Того, Хто послав Мене»(Iван.6:38); «Доки є день, потрібно, щоб робили діла того, хто мене послав» Ів.9.4. Таким послушним Він був «аж до смерті, і то смерті хресної...»Фл.2.8.  Будемо і ми завжди послушні нашому Богу!
4.Євангелист розповідає про турботу Ісуса Христа. Господь стурбований станом Своїх учнів. Він знав, що відвідання Єрусалиму на цей раз стане для них суровим випробуванням. Вони були переконані, що в Царстві Месії для них приготовані керівні посади. Свою розповідь Ісус закінчив радісною вісткою про воскресіння.
5. Воскресіння Ісуса Христа – це Його перемога над пеклом і смертю і повернення людства до втраченого раю. Смерть і воскресіння Ісуса Христа в єдності з Його наукою являють християнство великою, єдиною і істинною релігією в світі. Без смерті і воскресіння Ісуса Христа християнство не було б християнством. Воскресіння Ісуса Христа є запевненням для людства, що жертва за гріхи прийнята Отцем, Божа справедливість виконана. З воскресінням Ісуса Христа для людства почалось нове, вічне життя.
Перемога Ісуса Христа – це наша перемога. Через Його воскресіння ми отримуємо щоденну перемогу над силою гріха.  Без смерті і воскресіння Ісуса Христа не було б прощення, не було б спасіння від гріха і засуду за гріх.

Немає коментарів:

Дописати коментар